Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč se vzdalujeme Bohu?

Postoje omezování přístupu k Pánu Bohu mívají nedozírné následky. Náš narušený vztah s Bohem se nutně projeví ve vztazích k jiným lidem.  Začneme používat stejné falešné představy ve vztahu k naším bližním.

 Pokud se začneme vzdalovat Bohu, nebudeme přijímat bez podmínek, budeme vybírat, testovat, posuzovat a odsuzovat. Zabráníme lidem, aby přistupovali k Bohu s radostí, nadějí a jistotou.Dnes můžeme nově prožít, že pro nás je chrámová opona roztržena až dolů. Přístup k živému svatému Bohu je otevřen.Židé se neodvážili ani vyslovit Boží jméno. My si s ním tykáme, naučil nás nazývat Boha „Abba“, což znamená" tatínku". Protože Ježíš vše učinil novým. Zaplatil za náš hřích, očistil nás, vykoupil, jsme jeho milované děti.Naučil nás, jak můžeme navazovat vztah s ním. Učil nás to ještě tehdy, když chodil po zemi. Často s lidmi sedával u stolu, povídal si s nimi. Dotýkal se jich, objímal je. Totéž dělal s jejich dětmi. Kladl na ně ruce, bral je na klín. Oslovoval je jménem a oni jeho. Vždy se snažil rušit překážky ve vztahu.Žena, která smáčela Kristovy nohy svými slzami, byla tak velmi blízko, až to bylo některým podezřelé. Byla ním přijata a pochválena. Další ženy přicházely a navazovaly s ním blízké, až důvěrné vztahy.Jan sklonil svoji hlavu na jeho hrudi. V podobenství o marnotratném synovi, otec syna při jeho návratu objal a políbil.Opravdu náš nebeský Otec a Ježíš chtějí mít s námi ten velmi blízký osobní kontakt. Víte proč? Abychom ho mohli opravdu milovat. Nemůžeme milovat, je- li mezi námi překážka, bariéra, opona, zeď. To nejde.Ta Ježíšova touha být velmi blízko se projevuje prakticky. „Tam kde jsou dva, neb tři v mém jménu, jsem uprostřed nich". Není vysoko, ani daleko, ale uprostřed, jako jeden z nás, jako náš nejlepší přítel. Ale on je ještě blíž. Skrze svého Ducha se rozhodl přebývat v nás, v našem nitru. To je nádhera. To je neuvěřitelné. Představte si ten paradox. Opona je roztržena, chrám je zbořen a chrám je vybudován v nás. V něm vládne Kristův Duch. Nejsou zde žádné překážky, žádné odcizení. Žádný těžký kámen. Jedinou překážkou je náš hřích. Ale ten může být během okamžiku vyznán, odpuštěn. Díky té Kristově prolité krvi. Díky jeho vzkříšení. Co bychom ještě chtěli víc? Vše je připraveno, vybojováno, je dokonáno.V pořadu „Pošta pro tebe“, se moderátorka často ptá, chcete, abychom odstranili tuto zeď? A většina chce proto, aby mohla navázat kontakt s lidmi na druhé straně, aby se mohli seznámit, obejmout, nebo si spolu poplakat.Ježíš roztrhl oponu, odvalil kámen, zbořil zeď mezi národy, odstraňuje překážky My můžeme dělat totéž. Vůči našim bližním, potřebným, národům. Abychom se mohli pochopit, přijmout, obejmout a sdílet mezi sebou.„Protože Ježíš obětoval svou krev, smíme se odvážit vejít do svatyně cestou novou a živou, kterou nám otevřel zrušením opony, to jest obětováním svého těla. Přistupujme před Boha s opravdovým srdcem a v plné jistotě víry, se srdcem očištěným od zlého svědomí…..Mějme zájem jeden o druhého a povzbuzujme se k lásce a k dobrým skutkům"."Přistupme tedy směle k trůnu milosti, abychom došli milosrdenství a nalezli milost a pomoc v pravý čas“.    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tadeáš Firla | pátek 5.4.2024 17:50 | karma článku: 8,41 | přečteno: 138x
  • Další články autora

Tadeáš Firla

Černé mraky migračního paktu nad Českem - reakce na komentáře

Můj článek otevřel cestu k mnohým komentářům. Rozhodl jsem se napsat společnou odpověď. V ní se pokouším vysvětlit mé motivace a zkušenosti z této oblasti.

24.4.2024 v 6:21 | Karma: 17,50 | Přečteno: 1309x | Diskuse| Společnost

Tadeáš Firla

Černé mraky migračního paktu nad Českem

Nedávné dějiny se opakují. Znova se vrací hledání řešení, co s těmi, kteří přicházejí do naší země. Někteří lidé tuto skutečnost berou s nadhledem a pragmaticky. Jiní s hrůzou a snahou ovlivnit jiné strachem, rozdělit národ.

22.4.2024 v 10:54 | Karma: 22,40 | Přečteno: 2945x | Diskuse| Společnost

Tadeáš Firla

"Čím hůře, tím lépe"

Tak mně toto rčení napadlo v souvislostí se situací u nás, částečně ve světě. Pro některé opravdu zlé je dobré. A taky to dokážou patřičně použít ve svůj prospěch. Využijí při tom strach a nekalé prostředky. Chci na to upozornit.

19.2.2024 v 6:05 | Karma: 14,88 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Tadeáš Firla

Paní Schillerová je zklamaná z Ústavního soudu

Není jen zklamaná, ale bytostně nesouhlasí. Proč asi? Nebyly naplněny ambice opozice. Zdá se, že se chtěli zviditelnit, jak pečují o náš národ a utrpěli porážku. Mohla říci na ČT 24: "Pane ministře, blahopřeji vám. Je to úspěch"?

25.1.2024 v 1:39 | Karma: 28,60 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Tadeáš Firla

Velikáni na naši politické scéně

Taky jste si všimli, že nám na politické scéně vyrostl velikán, moudrý, znalý všeho, bývalý dvojí ministr p. Karel Havlíček? Problém je v tom, že své vlastnosti a schopností hodnotí jen on sám před televizními obrazovkami.

11.12.2023 v 6:17 | Karma: 12,42 | Přečteno: 288x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Byl milý, říkají sousedé o atentátníkovi. Jeho byt s ním prohledalo komando

17. května 2024  11:41

Sousedé atentátníka, jenž postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, se shodují, že Juraj C. byl...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Opilý muž si ohříval jídlo a usnul. Policisté se do bytu dostali beranidlem

17. května 2024  11:06

Dramatickou službu měli dva ostravští policisté. Beranidlem se museli dostat do bytu v obvodu...

  • Počet článků 133
  • Celková karma 15,80
  • Průměrná čtenost 570x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik