Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

celibát ke kterému se dobrovolně upisují statisíce mladých zdravým mužů aby mohli sloužit Bohu asi jasně ukazuje že je i jiný model jak dosáhnout štěstí bez partnerství-já osobně si myslím, že člověk má žít tak jak mu vyhovuje v pravdě a lásce a ne lži a pokrytectví-pokud lásku už necítí ani jeden z parterů je falešní žít nadál spolu jen ze strachu být sám:-/ale je to každého jeho věc neodsuzovala bych ani jedny ani druhé

0 0
možnosti
PD

Některá (výjimečná) žena Vám pomůže k úspěchu, jiná (běžná) Vám pomůže spíše do hrobu či do vězení. Vyberte si. Velmi často je opravdu lepší usínat sám.

1 0
možnosti
JZ

Otázka je, co to znamená být sám. Nemám teď na mysli nějakou samotu vnitřní nebo duševní, ale spíše fyzickou - ani u ní totiž není jasné, kdy se vlastně dá o člověku říci, že je sám. Je samota to, že nemám nikoho doma, ale zase trávím v práci většinu dne s lidmi a o víkendu jeden večer s přáteli? Jsem tedy doslova sám?

0 0
možnosti
Foto

Ja myslím, že tu ide o to, či máte niekoho, s kým sa delíte o také svoje vnútornejšie pocity a prežívania, alebo nie. Vzťahy s kolegami v práci sú obvykle skôr povrchné (nevravím, že vždy). Sám nie je ten človek, ktorý sa vie s niekým podeliť práve o také špecifické veci, či už dobré alebo zlé, o ktorých nehovorí s hocikým.

0 0
možnosti
LJ

Nemám, co bych dodal. Snad jenom to, že člověk musí občas na oltář dobrého manželství něco obětovat. Například silně omezit vysedávání s kamarády v hospodě. Ale vyplatí se to.

0 0
možnosti

R^

Těžko mohu psát o samotě, když žiji s vynikající ženou.

Abych měl vynikající ženu, musí to být i dnes kost z mých kostí, maso z mého masa a kůžička mojí kůžičky. Abychom se opět mohli stát jedním tělem a jednou duší. A někdy si tak říkám, že teprve v plodném láskyplném spojení muže a ženy se stáváme úplným obrazem Božím.

Ad personam: Jste vynikající člověk. Vážím si Vás. Deo gratias!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Krásně a pravdivě napsáno. Uvědomila jsem si, čím vším jsme se s manželem obohatili a jak těžké je být sám. Co Pán zamýšlel s osiřelým jedincem z páru? Stejně jako p. Kováčik mohu potvrdit, že nic příjemného to není.

1 0
možnosti
Foto

Neviem, či je príklad Pána Ježiša v tomto prípade vhodný. Jeho partnerom totiž nie je, ani nemôže byť žiadny človek, ale len ďalšie dve božské osoby. Partnerom totiž môže byť len seberovný - a i keď nás Kristus veľmi miluje, seberovní mu nikdy nebudeme.

No a pokiaľ ide o Vašu otázku ohľadne samoty - nie je to veru nič príjemné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 18,67
  • Průměrná čtenost 575x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik