Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

4) „Podle mnoha internetových zdrojů a literatury ... lze doložit, že spolupracovala ještě nedávno s krevními bankami, zbrojařskými i tabákovými koncerny.“ – Tak to doložte. Jinak je to jen obyčejná pomluva. Až budete hledat hodnověrné zdroje, možná narazíte i na důkazy o dalších pomluvách: „Jsou to komunisté“ (říkali katolíci a nacisté), jsou to „kacíři“ (říkali katolíci), „jsou to židozednáři“ (říkali katolíci a komunisté), „jsou to špióni a imperialisté“ (říkali komunisté), „jsou to nepřátelé pracující třídy“ (říkali komunisté), „jsou to blázni“ (říkali ateisté), „jsou to šašci“ (říkali nacisté, když je popravovali za to odmítali vstoupit do Wehrmachtu a SS), „nechtějí vychovávat své děti“ (říkali nacisté a komuisté, když jejich děti odmítaly vstoupit do Hitlerjugend nebo do Pionýra). – To je určitě hrozně nebezpečná společnost, dodávám ironicky já a určitě na to někde existují důkazy.

5) „Mnohokrát v minulosti byly předpovídány důležité události ...“ – Ano, každý kdo predikuje, ať už je to prognostik, ekonom, sociolog, politik, nebo jiný myslitel, předpokládá, že něco přijde. Nějak jste ale zapomněl na predikce, které se naplnily. Byl to záměr, nebo o nich nevíte?

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Molnáre Mám tu čest hovořit osobně s mnoha SJ. Je mi líto, ale žádný argument, vědecký důkaz, ověřený odkaz z více zdrojů, který není potvrzen Strážnou věží, pod vedením "VRO" není nikdy přijat a je vždy považován za pomluvu odpadlíků. Právě toto je považováno za jeden z mnoha sektářských prvků.

Uvedu jen dva příklady (zboření chrámu v Jeruzalémě v roce 607 p. n. l., nebo veřejné slyšení před soudem v Austrálii ve věci zneužívání dětí v organizaci SJ....

Mohl byste uvést jediné proroctví, které bylo naplněno ve věci Armagedónu, konce světa (1914, 1925, 1935, 2000...?) Ani jedno z těch předpovězených se nenaplnilo.Důkazem je literatura SJ, která je v současnosti pro SJ nepřístupná. Ale kdo hledá najde. Pokuste se některé "utajené" informace sám pro sebe najít, Pokud Vám na tom záleží. Díky za pochopení

0 0
možnosti

2) „Jsou přesvědčeni o své jedinečnosti...“ – Vy nejste přesvědčen o své jedinečnosti? Není to vlastnost každého duševně zdravého jedince? Míra tolerance i vnímání jiných jedinečných jedinců je individuální napříč společností a u svědků Jehovových tomu není jinak. Vzhledem k tomu, že naprostá většina z nich navštěvuje běžné školy a chodí do běžného zaměstnání, zřejmě se dokáží dobře integrovat. Nepopisujte je proto jako marťany.

3) „Jsou velmi kritičtí vůči světu...“ – Vy ne? (Viz závěr článku.) Vzhledem k tomu, že řada svědků Jehovových disponuje univerzitním vzděláním a pracuje na vysokých úrovních, myslím, že jste celé trochu špatně pochopil.

0 0
možnosti

Zajal jste docela zajímavě, jakmile jste se ale dostal k argumentaci, nějak se to zvrtlo.

1) „Klíčovými osobami každé sekty jsou vedoucí guru ... Zasahují do nejmenších detailů rodinného i osobního života ... Neexistuje žádná kritika ...“ – To snad platí o armádě nebo o nějakém náboženském kultu. Jak sám píšete, někteří jsou vylučováni za své názory, čímž vyvracíte to, že uvnitř není žádná kritika. A protože většinou nikde není jen totální poslušnost nebo totální revolta, je mezi řadovými členy velký prostor pro „něco mezi“. Pokud trváte na tom, že nikoli, pak jste zřejmě našel úplně novou formu sociální skupiny, o které sociologové nemají ani tušení.

0 0
možnosti

Problém vůdce je to, že se nikdy nemůže zalíbit všem, páč vždy se najde skupina která udělá cokoli aby zaujala jeho postavení. Rozeštvat národ je to první po čem šáhnou.

Jisté je jedno. AB tam nebude stále, ale to že jeho nástupce bude pro většinu občanů přínos je pouze zbožné přání snílků pod vedením lepšolidí;-):-P

1 0
možnosti
Foto

Na přísně sektářských principech byl založen i minulý režim, pod vedením jediné strany a vlády, což bylo až základem jejich mocenského náboženství/sekty. A přesto si spousta lidí po řadu generací nenechala vymýt vlastní rozum. Takže se to asi těžko komukoli může podařit i dnes. Jinak základem veškerého sektářství je absolutní ovládnutí až zotročení lidské mysli. Ale to autor i z titulu svého etablování se jistě více, než jen dobře,ví;-)

5 0
možnosti

Souhlas, ne nadarmo se říká Svědkové Burešovi.

0 0
možnosti

Nebo Soukupové Soukupovi. :-):-):-):-):-)

0 0
možnosti

Jehovisté mi nevadí. Ale muslimové? Jak lze nazvat 62 letého, který měl sex s devítiletou? Hovadem? Prasetem? Pedofilem? Oni ho nazývají prorokem. V jeho učení je zabíjení nevěřících, poplatek jinověrců, že jim muslimové dovolí žít, atd. Inu náboženství míru...

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS