Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ustavni soud rozhoduje, zda novy zakon nenarusuje Ustavu!!! (hlavni cinnost tohoto soudu), Dale ma pravo novy zakon pozastavit, je-li v rozepri s zakonem (zakony) jiz schvalene. Tim muze vratit zakon k usmerneni, (Senatu)

Zadny soud NESMI (nemel by) rozhodovat na zaklade politicke sily!!!! (podpora diktatu)

Moje pripominka k US je nutnost snizeni poctu soudcu a usmerneni prace soudce na vykon individualni s nutnosti pisemne se vyjadrit k danemu rozporu a oznamit SVOJE rozhodniuti. Pri lichem poctu soudcu v US, vyjadreni kazdeho soudce (ano ci ne), dava vysledek tohoto sboru.

Jinymi slovy, US by nemel rozhodovat jako celek (jen s celkovym prohlasenim). Touto zmenou ma verejnost moznost znat s oduvodnenim rozhodnuti KAZDEHO soudce.

0 1
možnosti

Ústavní soud nepracuje na žádnou politickou objednávku!!! To jsou výmysly našich komunistů, okamurovců, Zemana, Babiše a jeho ANO!

Ústavní soud chrání naše ústavní jednání, naši svobodu a naši demokracii, kterou mají tendenci naši politici porušovat! Zejména pak porušují demokratickou dělbu moci!

1 0
možnosti

R^

Velice si vážím toho, že Ústavní soud se zastal demokratických principů a je dobré si pamatovat, kterým stranám jsou demokratické principy lhostejné, abychom je nevolili!

Jde o komunisty, okamurovce, babišovce a sociální demokraty! Budou sem patřit i Miloš Zeman a oba Václavové Klausové!

Já volím občanskou svobodu a demokracii! A takových politiků je hodně!

:-)

2 1
možnosti

Už podle názvu jsem se vždy domníval, že ústavní soud má chránit ústavní zákony České republiky. Bez ohledu na téma tohoto příspěvku tj. restituce se domnívám že tomu tak už dlouhodobě není. US si osobuje právo rozhodovat v daleko širším kontextu svých původních pravomocí. Stal se tak nezávislým mocenským centrem, které rozhoduje a mění rozhodnutí institucí vzešlých ze svobodných voleb.

2 2
možnosti

P26e34t83r 73B51u79r21i76a64n

18. 10. 2019 12:12

Už podle názvu jsem se vždy domníval, že ústavní soud má chránit ústavní zákony České republiky.

Ústavní soud shledává, zda nové zákony nejsou v kolizi s ústavním pojetím. Tedy ano, mění rozhodnutí institucí vzešlých ze svobodných voleb, pokud tyto vydají nějaké (ústavně) pochybné rozhodnutí.

1 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že službu Bohu zaměňujete za službu lidem. Argumentujete pouze s ní. Buď jsou církve na to, aby sloužili a pomáhali svým bližním sloužit Bohu, a nebo se nejedná o církve. Služba lidem naopak odvádí církve od služby Bohu.

1 1
možnosti
Foto

Jako byste považoval Boha za absolutně ješitnou bytost, která si nepřeje nic jiného, než poslouchat na sebe chválu. Bůh nepotřebuje , aby mu církev zavazovala tkaničky nebo ho každé ráno a večer pořádně namydlila a vykoupala ve vaně nebo mu připravovala svačinu na cesty světem (světy) :-)

2 0
možnosti

Podpisovou akci nějakého majitele hotelu, kterou ústavní soudci shledali odpovídající Ústavě a zákonům ČR, považujete taky za nepolitické rozhodnutí?:-)

1 1
možnosti

Vycházím z přirozeného předpokladu, že každý člověk je nosičem svým hodnot - přesvědčení. Pak se posadí před TV, otevře tisk, nebo vyslechne usnesení ÚS. Pokud to nevyhovuje "Tomu jeho" - Tak je to zpolitizované ! Nic nového ...

Je i sranda, kdy existuje loupežnická grupa - KSČ. Přimaluje si na firemní štít písmenko "m". Bádá, co by ještě tak uloupila dále ! Dobrý nápad - Ještě nějakej vejvar z lupu předcházejícího ! Pokud je jim oznámeno - Nemravné, hrozné - Dostanete kulové ! Tak je to zpolitizováno, pochopitelně ... :-)

2 0
možnosti

Ten komu se nehodí vynesený rozsudek, bude vždy nějakým způsobem soud zpochybňovat a to jak v případě zdanění, nebo ČH, resp. bytů v OKD a dalších kauz. Přirozená lidská vlastnost ....

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS