Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Firlo. Dekuji za pripominku. Slouzil jsem u protiletecke obrane Trince. V roce 1968 jsme konecne menily Krupovky 88mm kanony za 85 mm ruske, navadene "radiolokatorem" Byla to sranda, ale jen ti "amici" si z nas delali legraci. Od Norimberku jeji 105ky vystartovaly a hura primo proti nasim hranicim. (nekdy i v noci). My museli byt v pohotovosti. (potvory)

Zivot mne zavedl za more a pri nahode dane pane Bohem, jsem se setkal s letci, kteri na tom Norimberskem letisti slouzili. Mohu vam rici, ze jsme meli vzdy velmi krasnou besedu. Srandy plny kopec.

Tak jsem branil socialismus!!!!

0 0
možnosti

Ten rok nebyl 1968 ale 1958. Veliky preklep!!!

0 0
možnosti
Foto

Před bojovou zástavou byli za komunistů fotografováni jen nejlepší vojáci, kteří vzorně sloužili socialistické vlasti.

Kromě toho ještě máte odznak vzorného vojáka a odznak třídnosti.

Gratuluji!

1 0
možnosti
Foto

Tak třídnost měla drtivá většina specialistů - řidičů, jeřábníků, tankistů a podobně, podle šikovnosti a najetých motohodin pak se lišilo jen číslo té třídnosti.Co se "bonzáka", aneb Odznaku vzorného vojáka týká, tak toho jsem dostal i já, aniž bych vůbec věděl za co. Nebyl jsem ani v SSM, nikdy jsem se nezapojoval do žádné politické aktivity, přesto jsem ho "vyfasoval". Asi si chtěli jen odškrtnout tabulku, že mají na útvaru tolik a tolik "bonzáků".

0 0
možnosti
Foto

Mě fascinuje, jak jsou si všechny fotky různých lidí z různých útvarů z vojny podobně... :-)

https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=62587

0 0
možnosti

Socialismus jsem bránil 2 roky po Vás. V Sušici jako písař - agresor šanci neměl ! Jsa mlád, Boha jsem rovněž hledal - V pivnici hotelu Fialka nebyl, podobně v nálevně na Svatoboru, ani v muzeu Sirek ! Tedy jsem cosi očekával ve Světnici ! - Samotný pojem dobrý, asi se tam mělo něco světit ? Tak jo, PŠM ! (Mj., ten pojem ze socialismu nechápu dodnes). No a pak to přišlo samovolně samo. Objevil jsem, že Bůh není po krčmách, či nálevnách - Čím jsem starším, tak nějak pociťuji, že se sobě přibližujeme úplně samovolně - tak nějak přirozeně ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že PŠM zůstalo součástí i naší profesionální armády.

Jen tehdejší politruky nahradili současní kaplani.

1 0
možnosti

No to jste měl štěstí, mě VKR neprokádrovala a skončil jsem v pracovní četě..

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 18,67
  • Průměrná čtenost 575x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik