Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud chce někdo pomáhat, tak pomáhá. To čemu se brání v4 je rozumné a správné. Obchodníci s lidmi exportují ubohé do evropy kde je topí a vydávají zmaru (údaje Interpolu). Překupníci jsou podporováni novou ideologií k rozvratu evropských národů. Nejedná se o pomoc, ale o sebedestrukci.

Pomáhat bez ohledu na okolnosti můžou jednotlivci. Státy mají také na starost jejich obranu a udržení, nikdo neoprávňuje stát k dobročinnosti bez rozumu. I tak jsou u nás dnes cizí komunity obchodníků, které se mohou stát nebezpečím pro domácí.

1 1
možnosti
Foto

Jak praví staré úsloví: Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.

3 1
možnosti

Jste naivní nebo si děláte srandu. Už teď máme nesplatitelný dluh. Nejsou byty pro naše mladé a vy tu chcete tahat ty mladé dobrodruhy s jinými zvyky a kulturou.

0 2
možnosti

J69a13n 54R85á68ž

27. 9. 2020 16:57

Idealistická naivita, kterou mnozí mylně považují za projev (křesťanského?) milosrdenství se ukazuje jako největší nebezpečí pro (křesťanský) evropský civilizační okruh. Připravuje nás to pro stejný osud, jako potkal ranné křesťany, kteří jako ovce klečeli v římských arénach a s modlitbou na rtech se nechali sežrat lvy.

4 2
možnosti

Bráníte křesťanství? Není už pozdě? Pohrdli jsme Bohem Ježíše Krista a otevřeli jsme tím prostor pro Boha Mohamedova! :-)

0 0
možnosti

Jste tak ubohej, že nevíte co znamená pojem skutečné děti v souvislosti s příchodem vousatých třicátníků tvrdících že jim je sedmnáct?

Za další, kde ti zubožení sirotci berou tisíce dolarů na cestu přes mnoho zemí a proč chtějí pouze do Německa či VB?

1 1
možnosti

Pane Firlo,

opět překrucujete realitu a nepokládáte si zásadní otázky.

Tak za prvé: Češi nejsou o nic více nepřejícní a sobečtí, než okolní národy. Přispívají na mnoho různých dobročinných účelů. I Česká republika jako stát přispívá na mnoho zemí třetího světa. Většina z nás ale odmítá přispívat na zhoršování situace, kterou vidí v západní Evropě. Kulturně nekompatibilní lidé, kteří tam přicházejí, způsobují zásadní problémy a jak vidíme už ve třetí generaci těch, kteří tam přišli jako první od padesátých let minulého století, tak jejich integrace se i přes tyto tři generace daří velice neuspokojivě. Oproti tomu ti Češi, Poláci a další, kteří emigrovali za minulého režimu do západních zemí, jsou v naprosté většině integrovaní a zemím, ve kterých žijí, mnohem více platí, než dostávají. Západní Evropa není o nic morálnější, než jsme my. Pouze si vyrobila přijímáním migrantů problém, který nedokáže řešit a západoevropští občané se proti tomu už bojí ozvat, protože jsou okamžitě označeni za sobce, xenofoby, ne-li něco horšího. Jasně ukazujete, že k tomu tíhnete také.

Za druhé: Vy opravdu vidíte řešení v tom, že ti, kteří jsou chudí a z jiných důvodů nešťastní, se přestěhují do bohatších zemí? Mimochodem, jsou ti, kteří sem přicházejí, zrovna ti nejchudší a neubožejší? Jak to, že tedy mohli zaplatit pašerákům, byť by si ty peníze jen půjčili? Ostatní si nemohou ani půjčit.

Takže ti nejchudší a nejubožejší zůstávají ve svých zemích, protože nemají jinou možnost. Jestliže tvrdíte, že žijete podle křesťanskch zásad, tak byste je měl podporovat v tom, aby zůstali doma a snažili se zvelebit svoje země. Podporou vystěhovalectví podporujete skepsi a beznaději těch, kteří zůstali.

12 1
možnosti

.... hmmm - asi mně unikají ty zprávy, v kterých bych zaznamenal, že nějací imigranti zde ,,sejí obilí" a následně to obilí ,,sklízí". Zatím jen zaznamenávám, že oni víceméně pouze ,, sklízí" a zůstává po nich většinou ten ,,plevel" :-/Rv!

2 1
možnosti

Ale to není jejich chyba! To je naše chyba! :-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrota lidí, jako vy, je nebezpečná.

3 1
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky! Ale je to marné, je to marné, je to marné!

Evropská společnost se velmi podobá římské společnosti těsně před pádem Římské říše. Včetně té imigrace zcela cizí hordy lidí. A jak se chováme my dnes k imigrantům, tak se budou oni chovat vůči nám, kteří vymíráme. Místo toho, abychom je učili novému, láskyplnému, lidskému životu podle Ježíše Krista, učíme je nenávisti a budíme v imigrantech vášně proti evropanům. Náš současný vztah k imigrantům se nám vrátí v mnohem horší podobě. Vždyť se k imigrantům chováme jako nevěříci psi!

Proč se tak dobrovolně vzdáváme evropské kultury? Jakoby nás někdo hecoval proti křesťanské kultuře! Ale i kdyby to hecování bylo pravdivé, pak by to bylo svědectví, že jsme morálně hluboce klesli. Byli to komunisti, kteří nás učili závisti a nenávisti, aby svůj marxistický světový názor vtloukli do společnosti. A my jsme tu Ježíšovu lásku tak snadno zaměnili za závist a nenávist! Jaká nás za to čeká odměna?

:-)

1 0
možnosti

V odmítání máme dlouhou tradici. Už za Karla IV. platilo, že pokud muslim přicestoval za obchodem, byl vítaný a bylo mu pod ztrátou živnosti pro hostinské zakázáno účtovat vyšší ceny za ubytování či stravu než byla cena obvyklá. Ovšem pod trestem hrdelním bylo zakázáno jim prodávat půdu nebo jinak umožňovat se zde usadit.

A třeba v minulém století před Mnichovem varoval v článcích významný český novinář F. Peroutka před přijímáním prchajících Židů z nacistického Německa.

takže co se děje dnes není nic nového pod sluncem, máme to v krvi...

0 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS