Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ano, jsou trošku záhadní a jeví zájem i o toho, o koho se nikdo nezajímá, což je povzbudivé. Nedávno jsem vyslechl zpověď jednoho ex-Svědka Jehovy, řidič autobusu - jakmile "vystoupil" z církve, jeho bývalí bratři a sestry se s ním přestali bavit, dělali, že ho nevidí. A bylo vidět že mají frustraci i z toho, že si u něj musí koupit jízdenku. Církevníci, to byl vždycky problém.

0 0
možnosti
Foto

Já se se Svědky Jehovovými občas také dám do řeči, ale obvykle mi utečou.

Je celkem dobré vědět, že jejicjh pouliční hlasatelé mají pečlivě natrénované dialogy a varianty reakcí na pravděpodobné odpovědi. Rozhovor s nimi je něco jako lineární počítačová hra, která sice dovolí občasnou variaci, ale ta je hned korigována. Ideální je proto používat pravdivé, logické, leč nečekané odpovědi, které jim neumožní použít připravené protiargumenty. Tím se jim rozbije nadrilovaný algoritmus a rozhovoru a museli by začít myslet. Obvykle sice přeruší probírané téma a zkusí jiný z nacvičených dialogů, ale pokud narazí i podruhé i potřetí, někteří začnou pochybovat.

2 0
možnosti
Foto

J49o54s12e34f 32B48á45r96t22a

26. 1. 2021 11:16

Mě se tak jednou zeptali, proč není celý vesmír studený nebo nemá stejnou teplotu, když platí zákon, že teplota přechází z tělesa teplejšího na studenější. Zeptal jsem se zda znají zákon zachování energie a měl jsem od nich klid.

2 0
možnosti
LT

No fajn, že jste se do toho tak ponořil.Ale jaké máte výsledky? Jaké máte úspěchy se Svědky Jehovovými?

Zkusím si tipnout: ŽÁDNÉ.

Celé vaše vynaložené úsilí nepohlo ani jediným svědkem ani o píď. A nepohne. Ale můžete mít tu nádhernou iluzi při každé diskusi s nimi. Stejně jako oni mají určitě dobrý pocit z diskuse s vámi, protože chtějí udělají dalšího člena SJ z vás.

1 0
možnosti
ZH

S tím nemohu zcela souhlasit. Mezi nimi je řada takových, kteří mají určité pochybnosti, ale jsou zastrašeni učením SJ, že opuštěním jejich organizace budou odsouzeni Jehovou. Oni by třeba rádi odešli, ale bojí se. Takové je třeba ujistit, že se jedná o falešné učení a naopak, pokud si upevní vztah s Kristem mimo organizaci SJ, pouze získají.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS