Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

,,Nic z toho, co řekl, nebo napsal o migrantech se v naší zemi nenaplnilo"

Protože přístup našich politiků byl nevítací. Podívejte se do Německa, Francie a dnes i Rakouska jaké tam s tím mají potíže.

2 0
možnosti
MS

Připomenu půvabnou definici G.K Chestertona: Hereze je pravda, která se zbláznila.

V Okamurových postojích lze nalézt zrnka pravdy, ale celkově je to značně přehnané. Určitý problém je i zmíněné studium zahraničních studentů na našich vysokých školách. U nás jsou VŠ kromě soukromých bezplatné, na Slovensku se platí školné. Podle regulí EU musí být přístup k domácím a zahraničním studentům stejný. Takže v řadě oborů na brněnských VŠ je převaha slovenských studentů, kterým náš stát platí studium. Náklady jsou částečně kompenzovány tím, že se zde někteří absolventi usadí a pracují.

0 0
možnosti
MS

Jenže podíl vysokoškoláků v soukromé sféře, kteří by přispěli k českému HDP za poslední léta jen klesal, protože ti, co neskončili ve veřejné sféře, šli zpět do zahraničí. S tímhle mám problém i já. Buď ať zaplatí studium a jdou do zahraničí, nebo ať studují v zemi, kde chtějí pracovat.

0 0
možnosti
LP

Mohlo by se říct, že i vy zneužíváte křesťanství pro své egoistické cíle, když chcete za každou cenu přijímat a vítat, i přesto, že musíte vidět, že to nikde dobrotu nedělá, i když musíte vědět, že drtivá většina Čechů tomu nakloněna není.

Chápu, že to děláte z dobroty. Jenže co je dobré pro vás, nemusí být dobré pro ostatní. Vy si počechráte svoje ego tím, že se postavíte do pozice někoho, kdo je dobrý a kdo přijímá, ale už vás moc nezajímá, že přijímáním založíte na vznik budoucí první no-go zóny na sídlišti, kde v tuto chvíli bydli normální lidé, kterým se zatím daří celkem dobře a jejich dětem a vnukům také.

Pane autore, Evropa prostě nemůže přijmout a pomáhat každému, kdo si o to řekne.;-)

9 0
možnosti
OD

Evropa to ani nikdy nedělala a ani to nyní nedělá.

Jste dobrým příkladem toho přehánění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik