Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lži se v politice promíjejí a jsou běžné.

Nepromíjejí se chyby.

0 0
možnosti

Babiš za nic nemůže. On o tom nevěděl. To Prchal. :-)))

0 0
možnosti
Foto

Problém členů či přívrženců hnutí ANO a SPD je v tom, že oni svým vůdcům věří absolutně všechno. I ta nejnehoráznější pitomost je brána jako posvátný grál. U demokratických stran jsou její voliči velmi obezřetní a krok stranou dávají svým voleným politikům docela sežrat.

Pan Okamura je slovní kolovrátek, který se ráno natáhne a vydrží celý den žvanit cokoli stále dokola. Pan Babiš je generátor náhodných slov.

O tyhle dva samozřejmě nejde. Tragický je počet jejich voličů.

4 1
možnosti

Doufám, že je to trochu jinak. Do zralého produktivního věku dorostla populace, která nepoznala onen "reálný socialismus" řídící se komunistickou ideologií. Tihle lidé, vytlačují bývalé prověřené kádry z pozic, pevné vazby tvrzené minulostí praskají a přesvědčeným bývalým straníkům zbývá už jen klub důchodců. Tihle kádři jsou přesvědčení o své nenahraditelnosti a realita s nimi dost zacloumá, je tu však partaj, která jejich frustraci rozumí a dovolí jim vybít svoje napětí, vždy na něčem, migraci, covidu, válce. Těchto lidí ubývá stálo na jejich hlasech několik velkých stran zejména ČSSD, dnes se to smrsklo na ANO a pro ty radikálnější SPD. Nyní vidíme, že pro volební úspěch už tento počet nestačí a logicky Babiš pohltí SPD co nevidět.

Pokud by se podařilo zformovat moderní levicovou stranu pomohlo by to nám všem. Konstruktivní levicový přístup k tržnímu prostředí by odsál ty umírněné od ANO a té by zůstali jen radikálové po SPD. Pravice by konečně mohla být skutečně pravicová a sociální otázku řešit pomocí trhu a ne nařízeními. Střídání u moci by zajistilo ten kýžený průměr hodnot. Nezajistilo by to blahobyt pro všechny, to nezajistí nikdo i když to slibuje, blahobyt zajistí jen smysluplná práce a vzdělávání lepší než jinde.

Časy "dezolátů" jsou sečteny, prezidentské volby mohou být ten správný zlom, který odkáže lži a nenávist do kouta, teď ještě tu rozumnou levici.

0 0
možnosti

P21e33t63r 60N40e45d15v77ě96d

17. 1. 2023 23:12

Espéďák nerozvinul svou myšlenku co bude předcházet odvolání vlády. A kněz bude vyprávět o lži.

Babiš nezatáhne Česko do války. Kněz říká je to lež. Přitom tuto pravdu potvrdil i Ústavní právník.

Babiš píše, že je diplomat, ne voják. Kněz říká lež, aby dodal "zdá se"

Poslechněte, ten bůh je spokojen s Vaší prací? Nebo jste služebník Fialy a pokládáte ho za boha?

3 3
možnosti

Mnozí fláterníci i páterníci svým jednáním dokazují, že jim to politicky příliš nemyslí a lidé jsou až tím posledním, co je vlastně zajímá.

Důležité pro ně spíš je - se zviditelnit - nejlépe po boku mocných.

;-(

0 2
možnosti

Viděl jste tu estrádu paní Nerudové po prohraném prvním kole? Ve chvíli, kdy už opravdu bylo jasné, že to projela? Copak to měla před sebou za ceduli? Pokud neviděl, prozradím. Danuše Nerudová, prezident 2023. Takže v tom třetím bodě bych zase nebyl až tak přísný.

0 0
možnosti

Největší korunu ale Nerudová tomu nasadila, když začala prohlašovat, že Babiš je zlo.

Její citace:

„Je tu velké zlo a jmenuje se Andrej Babiš. Musíme to zlo porazit. To zlo neodešlo a dostalo poměrně dost procent v těchto volbách.

Za tento výrok by měla ta usměvavá paní dostat trestné body.

;-(

0 3
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik