Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Bylo jednou jedno hospodářství, kde žily různá zvířata. Prase bylo v chlívku, pes v kotci, slepice v ohrádce a tak bych mohl pokračovat. Zvířata byla spokojená, každé mělo svůj malý domov, kde si žila po svém.

Ale pak přišel člověk a otevřel všechny dveře. Zvířata mohla všude bez omezení. A za chvíli se přestala cítit dobře a bezpečně, nic nebylo "jejich".

A stejně tak to dopadne s národy, které si nebudou chránit svoje hranice, vznikne beztvará hmota, kde se nikdo nebude cítit dobře a bezpečně.

Vím, že nedokážu spasit svět a prostě nejsem zodpovědný za rozhodnutí cizích lidí. Napřed budu pomáhat své rodině, pak příbuzným a přátelům, pak Čechům a až pak cizincům, jestli mi ještě zbydou síly nebo peníze.

A nelegální migrace ohrožuje náš způsob života, podívejte se na západ.

1 1
možnosti
JJ

J25a32n 67J31a32h81n

29. 9. 2023 10:44

Vyzýváte lidi, aby šli na "film", jó návštěvnost by se hodila, není liž

pravda. Abych věděl co je v žumpě, nemusím se v ní brodit, její zápach vypovídá dosti o jejím obsahu. Pro paní "režisérku" však určitě platí latinské přísloví " pecuna non ollet" . Je mi z ní na blí.

1 0
možnosti
ZZ

Česká televize by se mohla spíš věnovat kvalitnímu a nestrannému zpravodajství, než financování pochybné zábavy a podobných filmů s nízkou návštěvností a sledovatelností.

4 0
možnosti
MG

Mě vlastně naprosto nezajímá, jestli je film o migrantech a jak se k nim staví. Jde o to, že kádrovat lidi výroky typu "je svině, kdo sedí v kině" smrdí totalitními sklony.

Já třeba nesdílím jejich takzvané křesťanské hodnoty, ale několikrát v životě jsem navštívil kostel a zúčastnil se bohoslužeb, abych si sám utvořil názor na to, co se tam uvnitř děje. A jednou nejspíš navštívím i mešitu nebo synagogu, až se naskytne příležitost. A kdyby mi někdo z "mých lidí", tedy agnostiků a ateistů, řekl, že jsem svině, protože jsem si dovolil jít si ty druhé nezávazně vyslechnout, tak ho pošlu někam do jeho vlastního urogenitálního traktu a víc se s ním nebudu bavit. Natož ho volit, pokud je politikem.

0 0
možnosti
MP

Být věřící a přitom se radostně hrnout do pekla .....

0 0
možnosti

A zase ty prchající "maminky s dětmi", kdyby to četl někdo z jiné planety, tak by se rozplakal. Pak se stačí jakýkoliv den podívat na reálné fotografie. Opravdu samá maminka s dětmi, že ?

8 1
možnosti
JJ

J10a12n 67J57a35h33n

26. 9. 2023 19:24

To jsou ale žvásty, pane autore, což.

4 3
možnosti

Je to nelegalni imigrace...tohle spustit, ze kazdy ma narok....tak tady v Evrope budeme zahlceni obrovskymi davy z celeho sveta...jenom v Nigerii zije pres 200 milionu lidi......to by byla katastrofa.........preliti Afriky do Evropy by vedlo k naprostemu prehlceni vseho

14 0
možnosti
ZZ

Francie, Itálie, Německo i Británie už na vlastní kůži nemile pociťují ono : Zvládneme to !!!

Po roce si naši komunisté bláhově mysleli, že import tehdejší cigánské populace nahradí odsunuté němce.

Po 70 letech zjišťujeme, že se nám to stále nedaří.

4 0
možnosti
MP

vitanim to zacina. A postupnym rozkladem spolecnosti to konci.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-exploze-skody-zraneni-valka-gangu-policie-vysetrovani-turecko.A230926_153904_zahranicni_dtt

- apropos maji polaci taky ve svem state valky gangu s desitkami obeti na zivotech a stovkami zranenych? Pokud maji pocit, ze jim tohle chybi, necht otevrou hranice..

7 0
možnosti
JL

Vyjádření podpory režisérce Agnieszce Holland

pondělí, 25. září 2023

Polská režisérka Agnieszka Holland čelí v posledním měsíci zcela bezprecedentním útokům ze strany polské pravicové vládnoucí strany v čele s ministrem spravedlnosti. Ten její práci označil za novodobou nacistickou propagandu. Tato nechutná kampaň se týká režisérčina posledního filmu Hranice, který byl v Česku podpořen Státním fondem kinematografie a koprodukován Českou televizí, a který byl oceněn na festivalu v Benátkách. V posledních dnech vyústila tato kampaň v osobní výhružky fyzickým násilím vůči režisérce. Situace eskalovala natolik, že si musí při pobytu v Polsku platit ochranku.

Chtěli bychom tímto vyjádřit podporu Agnieszce Holland, jejíž filmová tvorba již po několik dekád vystupuje proti nenávisti, odkrývá kořeny zla ve společnosti a bojuje za ideály humanismu, za mezilidskou empatii a svobodu a otevírá mnohdy bolestivá společenská témata. Jedním z důležitých úkolů kinematografie je svobodně se vyjadřovat ke společenskému dění, a to často kriticky a nepohodlně. Zdá se, že v Polsku začíná značná část politické reprezentace tento společenský dialog odmítat. A co víc, užívá k tomu prostředky, které jsme v demokratické Evropě neviděli již několik desítek let. Není to jen útok na jedince, je to útok na nezávislost kultury a svobodu slova.

Jako ČFTA toto jednání odsuzujeme a považujeme ho za absolutně nepřípustné. Vyzýváme k okamžitému ukončení dehonestační kampaně a urážek na adresu Agnieszky Holland. Je to nebezpečný útok nejen proti její osobě, ale proti svobodnému uměleckému projevu, který je jedním z nosných pilířů evropské kultury a prostředkem společenského dialogu.

5 12
možnosti
ZZ

I umělci musí domyslet a potom nést následky svých činů, které můžou předvídat.

Režisérství je totiž práce, jako jakákoliv jiná.

3 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik