Foto

Ten film 20 dní v Mariupolu je šílený, nikdy jsem neviděl děsivější dokument, navíc - vyprávěný klidným tichým hlasem.

Jak píše níže Tomáš - Fico byl nepochybně demokraticky zvolen a Slováci se s tím musejí sami vypořádat. Je otázka, co zůstane z demokracie po jeho 4 letém panování (jako v Maďarsku, kde je již prakticky autokracie).

Že je Fico gauner, je zřejmé. A že je kolaborant, rovněž.

Foto

Souhlas. Ale neházejme to jen na Fica. Byl demokraticky zvolen, to je nepopiratelné. Takže máslo na hlavě má asi hodně Slováků. Ale je to jejich volba, jejich země, jejich záležitost. Že je někdo přestává mít rád je taky jejich problém.

JH

J82a42n 47H33r35u33š71k91a

28. 2. 2024 8:10

No bylo by celkem fajn vyslat ostatním nějaký jasný signál, že NATO, a EU je dobrovolný spolek a ukončit jejich členství...minimálně v NATO...

JZ

Fico je zbabělec a kolaborant. To je fakt.

JZ

Rusko je náš nepřítel, a každý kdo s ním byť jen sympatizuje, je kolaborant a vlastizrádce a podle toho je s ním třeba zacházet. Tečka.

Bohužel, těch kolaborantů s masovým vrahem je u nás hodně! Možná si chtějí zopakovat Vítězný Únor pod ruským protektorátem ruských tajných služeb! Je třeba jim v tom zabránit, pokud nechceme staronovou totalitu!

RW

Píšete "Podle našich i slovenských zákonů, ten kdo obhajuje totalitní režim, který se dopouští válečných zločinů, ten naplňuje trestný čin. Pokud se nepletu, tak Putin je označen za válečného zločince. Fico se zastává zločinců a hledá argumenty proti Ukrajině?"

Mohl bych prosím vědět kde, kdy a čím se Fico zastává zločinců???? Jediné co jsem našel je, že odmítá vojenskou podporu Ukrajině a řešení vidí v jednání a ne eskalaci - což přesně odpovídá Článku 1 Severoatlantické smlouvy.

Asi jste si neposlechl, jak Fico (s pochopením pro Rusko) zdůvodňuje proč byla Ukrajina napadena. Tam už se zločinců vyloženě zastává. Jenže vy slyšíte jen to, co chcete slyšet.

Robert Fico je mafián a svým způsobem také vrah Jána Kuciaka a jeho milenky! A miluje masové vrahy! Koho si Slováci zvolili, toho mají!

Slovenský estébák Bureš je podobný kousek! Tvrdí, že žijeme v totalitě, lže, že nemáme svobodu, lže, že politolog Petr Fiala je špatný politik, a že ho musí vystřídat!

Lidé v celém světě do svého čela volí lháře, podvodníky, zloděje a nenávistné mstitele. Proč? Proč je tolik lži a nenávisti? Proč kolaboranti vrahů nám tvrdí, že jsou vlastenci?

PB

P50e23t34r 96B18u58r24i62a26n

28. 2. 2024 21:46

Proč?

Protože 60% lidí jsou umaštění, udýchaní a zpohodlnění tvorové, líné existence přežívající na faktu, že díky úsilí našich předků se dnes narodíte a nehrozí vám úmrtí 6 dětí z devíti, máte zaručený domov, teplo, školství, zdravotní péči, zajištění při ztrátě zaměstnání, důchod, minimální příjem, sociální dávky na každou zácpu, volnočasové aktivity, informace co hrdlo ráčí, svobodu slova, policejní ochranu, právo si stěžovat a svět bez válek.

Tedy věci, z kterých by lidé ještě před sto lety padli na zadek a děkovali by ohnutí až k zemi. A dnes?

Není za co bojovat, co chtít, co požadovat.

Ale přesto jsou někteří z nás, kteří mají víc peněz, lepší dům, dražší auto, hezčí ženu a chytřejší děti. Závist a reklama na naši vlastní neschopnost! Taková drzost a zneuctění.

Tak co s tím?

Tedy boj.

Ale zároveň jsme líní, hloupí, neschopní a zpanštělí.

Takže jak žít a pro co bojovat? Budeme volit ty, kteří to udělají za nás! A čím větší huba, tím líp. A když nám to škodí? No hlavně, že to víc škodí sousedovic!

LP

Já vám rozumím. Před časem jsem viděl film Uloupené Kosovo. Taky jsem byl naštvanej.

PB

To bylo tak propagandistické a prolhané klišé, že jsem to znechuceně přepnul už po 10 minutách.

Zkuste film V zemi krve a medu, pokud si chcete rozšířit obzory.

JV

Srovnávat se s tím nemusíte, to je vaše právo. Ptáte-li se ale v nadpisu co je to kolaborace, tak vám odpovím : Spolupráce. A váš článek o ničem takovém nepojednává.

Spolupráce, to je příliš jednoduché. Musíte dodat spolupráce s nepřítelem. V současné době je Rusko nepřítel celé EU, tedy i Slovenska. Pokud Ficovy dezinformační výroky o důvodech napadení Ukrajiny Ruskem s potěšením přebírají provládní ruská média, dá se v tomto případě mluvit o kolaboraci.

Foto

Mýlíte se, kolaborace je pouze vědomá spolupráce s někým, za války tím někým byl nepřítel, proto slovo kolaborace v našich krajích dostala negativní punc.

Reálně ale kolaborace znamená pouze tu spolupráci: "collaborare = spolupracovat".

Takže žádné omlouvání genocidy koaborací není. Aktivní spolupráce na výkonu genocidy nebo čehokoliv jiného samozřejmě kolaborací je.

To jaký má slovo kolaborace původ, je zcela irelevantní. V našich končinách mají slova kolaborant, kolaborace zcela jednoznačný výraz. Neslyšel jsem nikoho, kdo by místo "spolupracoval jsem" řekl "kolaboroval jsem". Takže ten výlet do etymologie jste si mohla odpustit.

  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,65
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik