Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

1) Šestý pád je správně na "Lesbu",

2) Není to věc Řeků, jde o vnější evropskou hranici. Hrančiní národy se buď musejí smířit s celoevropským řešením, tj. že nad vnější hranicí ztratí svrchovanost (to nechtějí) nebo býrt schopny tuto hranici samy uhájit. Každý, kdo viděl reálně řecko-tureckou hranici na vlastní oči, ví, o čem mluvím,

3) Už Merkelová se ptala, "To je máme na hraicích střílet?". A o tom je celý problém: Má být německo tím zlým, který zadrží imigranty v táborech? Co hudou říkat ostatní, germanofobní, Evropané?

4) Jediným řešením, podle mě, je užší integrace a převzetí vnější hranice Evropskou unií.

0 1
možnosti
Foto

1) německo je správně Německo:-)

1 0
možnosti
ES

Mně je líto místních lidí, kteří se živili turistickým ruchem a zemědělstvím, ale jejichž pozemky a domy se staly kvůli migrantům neprodejnými a bezcennými.

12 0
možnosti
Foto

problémy Blízkého a Středního východu nejsou řešitelné útěkem obyvatelstva tohoto regionu do Evropy.

Takže, pokud chceme pomoci sirotkům, vytvořme jim v jejich domovině potřebné zázemí.

7 0
možnosti
KM

a proč ČR potažmo EU ?

od toho snad mají svojí vládu !

1 0
možnosti
KM

Každá koruna migrantům je vyhozená do kanálu !!

Ať si jich řekové užijí když nechrání své hranice !!

3 0
možnosti
Foto

Řekové nejsou schopní si své hranice uhlídat!

0 0
možnosti
MK

Řecká strana jasně řekla, že nám žádný seznam 40 dětí nepošle, že se to musí řešit individuálně. Upozornila na to, že malé děti jsou v nějakých integračních programech na řecké straně, tudíž nejsou volné,“ uvedl Hamáček.

Podle něj by bylo možné do ČR přivézt z Řecka afghánské či pákistánské chlapce mezi 16 a 18 lety. „Řekové sami říkají, že jejich umístění do rodin není realistické. Upozorňují na to, že by to vyžadovalo umístění do nějakých speciálních ústavů... Nepřivezu do ČR osmnáctileté Afghánce, protože to pokládám za bezpečnostní riziko,“ řekl ministr. Uvedl, že věc pokládá za uzavřenou.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hamacek-penze-duchod-narocna-profese-povolani-rok-driv-odchod-koalice-dohodla.A200119_131822_domaci_pmk

Ještě něco? Nestačí tohle?

8 0
možnosti
LC

Pořád jsou lidé, kteří se domnívají, že opakováním stejného pokusu dospějí k jinému výsledku. Dokonce jich přibývá. Lidé jsou prostě nepoučitelní.

10 0
možnosti
LJ

Je mi taky velmi smutno z toho, že se každý u nás bojí, aby se z těch dětí nevyklubali teroristé nebo má podobné obavy. Jestliže zůstanou tam bez péče, je mnohem větší nebezpečí, že z nich ti teroristé skutešně vyrostou a pak nebude pro ně problém přesunout se o několik set kilometrů dále a zaútočit... Jestliže je přesuneme k nám, pak uděláme něco pro to, aby z nich vyrostli řádní občané.

2 8
možnosti
FL

Navrhuji nejdřív udělat řádné občany z našich Romů.

13 0
možnosti
Foto

Držím Vám palce:-)R^V za článek moc děkuju. Nenechte se odradit. Jste lepší než já. Smíšený a dobrý. Protože mně je z toho občansky svobodného primitivismu, který už nyní pod sebou čtu...a říkám to proto, že naprostá nechuť číst Vás pozorně, oč Vàm jde...mně je z něj zle.

2 4
možnosti
FL

Ukázalo se, že údajní sirotci, pro nás určení, byli kluci před dovršením plnoletosti - opravu jim bylo 17let, nemohlo jim náhodou být 25, po zkušenostech ze západní Evropy? Když jich přijmeme oněch 40, je to opravdu konečný počet, nebo jde jenom o to, abychom kývli na přerozdělování a přijdou pak další požadavky?

7 1
možnosti
SM

Ak sú tam tisíce detí bez rodičov, je nutné apelovať na tých rodičov - prečo sa takto svinsky správajú k vlastným deťom? Alebo na rodinu- a tá je v regióne vždy veľmi široká a o deti sa postarat dokáže. Ak sú tam s rodičmi, znovu treba apelovať na nich - mali skutočne dostatočný dôvod zdrhnúť a žiadať o azyl? Jeden každý z nich bol prenasledovaný z politických a náboženských dôvodov? Pretože to je jediný dôvod pre priznanie azylu. Inak sa musia vrátiť domov - nikto o nich nestojí a ani nepožiadali o vízum ako to robia slušní ľudia. Na základe extrémne drahej dohody s Tureckom to žiada nabrať do Turecka a následne domov. Tam si už hygienu a potravu a vzdelanie budú musieť zabezpečiť sami. Musia sami budovat svoju rodinu, komunitu, krajinu. Nemôže sa miliarda, či dve-tri miliardy ľudí len tak zavesiť na krk iným.

17 0
možnosti
HM

To je čistá strategie. Rodina vyšle do Evropy nezletilého (bez ohledu na možná nebezpečí), aby tam získal azyl a pak tam na základě pravidla o slučování rodin dostal všechny příbuzné.

7 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 18,67
  • Průměrná čtenost 575x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik