Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

klobouk dolů paní Kloučková! daleko lepší než učitelka, která si sem odskočí z nekonečné stávky za stále vyšší mzdu

3 0
možnosti
LH

A proč vážení přátelé přijímání uprchlíků a sirotku čekáte na stát. Kdo vám brání se už teď starat o sirotky, či snad už není u nás třeba dětských domovů?

2 1
možnosti
ZH

Já už mnoho let žasnu nad tím, jak někteří pomáhají komusi na druhém konci světa, třeba adopcí na dálku, různými sbírkami a výjezdy. Ale že i u nás je řada potřebných (myslím opravdu potřebné, ne líné parazity), kterým je třeba pomoct, už mnozí z nich nevidí. Díky za ty, kteří vidí a podle toho jednají. Nic proti pomoci vzdáleným lidem, ale nejprve je nutno se rozhlédnout po blízkém okolí, zda tu není někdo potřebnější, než ten daleko. Dle mého názoru si takoví pomocníci vzdáleným, ale přehlížející blízké, jen vykupují svědomí.

Pro ty, kteří si říkají křesťané a chtějí pomáhat těm daleko, ale nezajímají se o ty blízko:

1 Timoteovi 5:8 Jestliže se někdo nestará o své vlastní a hlavně o členy své rodiny, zapřel víru a je horší než nevěřící.

Marek 7:11 Vy však říkáte: ‚Řekne-li člověk otci nebo matce: To z mého majetku, co by ti mohlo pomoci, je korbán, to jest dar určený Bohu‘, 12 již mu nedovolujete nic učinit pro jeho otce nebo jeho matku. 13 Rušíte Boží slovo svou tradicí, kterou jste předali, a takových podobných věcí činíte mnoho.

0 0
možnosti
MK

https://www.youtube.com/watch?v=leGUHpNG-jE

Pro sluníčkáře - tohle chcete pro svoje děti, vnoučata?

1 1
možnosti
ZZ

horner vám to vysvětlí, v podstatě budete ráda, že vás neobviní, že za to můžete vy

3 0
možnosti
Foto

problém imigrace do Evropy trvá již desítky let. Byly doby, kdy byla řízená, viz Turci do SRN, byly doby, kdy byla chaotická, viz 2015.

Jedni v imigraci vidí spásu pro Evropu, druzí její katastrofu. Je i řada těch, kteří vidí povinnost pomáhat bližnímu v nouzi.

Problémem imigrace je absence asertivity a politická korektnost. Je třeba otevřeně říci, komu pomoci a jak a komu ne a prakticky to začít provádět.

Aféra okolo přijetí několika desítek sirotků je politikum pro několik figurek na politické scéně, kde jak ti pro, tak ti proti se snaží získat dušičky do voleb.

Ano, zůstaňme lidmi a snažme se pomáhat bližnímu v nouzi. Ale ne bezmyšlenkovitě otevřít náruč a vzít každého, kdo se sem hrne. Současný obraz mnoha měst na západ od nás budiž varováním. Je sice krásné mít možnost koupit si na ulici pravý kebab, ale vidět při tom, jak skupina výrostků stejného etnika, jako příjemný prodavač kebabu, ztluče a okrade na rušné ulici starou paní je varující. Policie k tomu řekne, že takových případů je moc a není možné se každým detailně zajímat. A že u nás na mnoha místech to je již také a pouze z domácích zdrojů.

Domnívám se, že řešením je cílená pomoc v místě, odkud k nám lidé proudí a pečlivý výběr těch, komu dáme možnost u nás žít.

8 1
možnosti
ZH

Pomoc v místě???? Nenechte se vysmát, nikdy žádná nebyla a nebude. To je jen vějička pro naivky. Možná by nikdo netrval na importu migrantů, kdyby se třeba zlepšila a zcivilizovala pomoc alespoň v těch utečeneckých táborech. Ani to nemá v plánu jediná evropská vláda. Navíc musíte být vševědoucí věštec, když určitě víte, že pár desítek sirotků určitě rozvrátí bezpečnostní situaci celého státu. Nějaké zjevné důkazy by nebyly?

1 0
možnosti
PP

P35a43v89e96l 44P40o97n73e51c

28. 1. 2020 10:00

Je pravda, že některé země přijímají tisíce běženců, ale mají také problémy s terorismem, nepřiměřeným vzestupem násilí i napětí ve společnosti.

Zkuste napsat blog, který bude hledat odpovědi na problémy popisované třeba zde: https://popovsky.blog.idnes.cz/

3 1
možnosti
ZH

Neumíme také vyléčit různé smrtelné choroby, zabránit zločinnosti teroristů z vlastních řad (Balda), zabránit dopravním nehodáma požárům, kůrovci. Takže bychom měli omezit všechny aktivity, dokud to nebude hotovo. ;-D

2 7
možnosti
MK
ZH

Kolik je na tom videu sirotků z Lesbosu? Já je nějak nedokážu spočítat. Dejte nějaký návod.

2 4
možnosti

J14a94k76u33b 88Š18o67l16c

28. 1. 2020 8:38

Neplatí to jenom pro váš blog, ale pro x dalších, co se tady vyrojili. Je odporné, jak jste schopni znásilňovat dokonce téma holocaustu, udělat si z něj bič do diskusí. Metodu přivlastnit si utrpení jiných, používali s chutí komunisté.

6 1
možnosti
ZH

Když vy můžete určovat, kdo je komunista, mohu zase já určovat kdo je nacista? Tak, vesele na oplátku ;-D, aby řeč nestála.

1 0
možnosti

J68a72k40u48b 24Š46o85l96c

28. 1. 2020 8:32

Kielbergerová, Trizuljak, Vodvářka, Horner, chobotnice, která vás omotá a udusí svojí nenávistí.

6 2
možnosti
LU

Nenávisť k migrantom sirotkám?8-o

1 1
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik