Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^

Když jsme emigrovali od nás, přizpůsobili jsme se podmínkám státu, kam jsme utekli.

Současní imigranti by se jistě rádi také přizpůsobili, kdybychom jim to umožnili. Než dostanou občanství, musí znát jazyk, historii a právo. Pokud by toto nehodlali plnit, nesmí dostat občanství! Pokud se chtějí integrovat, pak je trestuhodné, když jim nepomůžeme!

:-)

0 1
možnosti
PB

P27e51t96r 46B46u90r65i30a13n

28. 1. 2020 21:56

Současní imigranti by se jistě rádi také přizpůsobili, kdybychom jim to umožnili.

;-D;-D ano, viděl jsem několik videí z Bělé.

0 0
možnosti
PB

P18e88t68r 90B80u54r55i38a34n

28. 1. 2020 20:41

Takže na jedné straně, té proti přijetí, je podle vás neochota, strach, nezájem o osudy lidí, jsme malomyslní, stále se vymlouváme, kritizujeme a nadáváme. Nemáme, jako vyspělý národ žádnou hrdost a je to hanba a nezodpovědnost. Na straně druhé, tedy té vaší, je potom soucit, láska, empatie a principy lidskosti a solidarity.

Všechno jsou to ovšem jen sprosté lži.

Odpůrci migrace tady už čtyři roky opakují ty stejné a jasné argumenty, proč jsou proti, proč nemají důvěru v tyto srdceryvné manipulace.

Údajně chudí lidé v nouzi s dvě stě tisíci v kapse pro převaděče, kteří si v šoku nestihli vzít ani vlastní doklady, za to dotykáč formátu A4 s nekonečným kreditem a dosahem operátora přes půl zeměkoule ano (mimochodem kde ho po té trnité cestě asi nabíjejí?). Děti, kterým je už přes rok pořád sedmnáct let. A možná to nejsou vůbec děti, sirotci a už vůbec ne zoufalí migranti, dříve běženci, před tím uprchlíci, kteří si nevzpomínají ani na své pravé jméno a místo původu a ze kterých prokazatelně nejméně 60% lže jako Rudé právo v době normalizace. A takhle bych mohl pokračovat ještě hodinu.

Vy zde srovnáváte nelegální migranty s legálními a ještě máte tu drzost to dále přirovnat k našim emigrantům za komunistů, kteří prchali vždy do nejbližší bezpečné země, s doklady, ochotně spolupracovali s místními úřady a žili léta v migračních zařízeních, kde se chovali slušně, s vděčností, učili se po večerech cizí jazyk hostitelské země a přes den brigádně pracovali, aby se postavili na vlastní nohy.

Až vy zastánci migrace bude diskutovat seriozně a s pokorou k logickým a rovnoprávným argumentům protistrany a nebudete se povyšovat nějakými plky o lidství a nebudete urážet ostatní bezcitností, strachem, xenofobií a nevědomostí, potom se s vámi bude někdo bavit o konkrétních věcech. Dřív nestojíte za námahu a planou diskuzi.

7 2
možnosti
Foto

R40o67m45a45n 85K58o94z48e97l

28. 1. 2020 19:42

"kteří neměli to štěstí" to si můžu říkat i já, že jsem se nenarodil do bohaté rodiny. Nebo když jsem kdysi hledal práci, tak mi někde řekli, že u nich to nejde, protože si vybírají jen z příbuzenstva stávajících pracovníků, měl jsem se nějak dožadovat, jako ti úprchlíci? Jinak je dobré si uvědomit, že to, že v Evropě je blahobyt, tak to stálo velké úsilí a dlouhé roky, nespadlo to jen tak z nebe. Také jsem někde slyšel, že ve Švédsku musí člověk odpracovat 5 let, aby něco od státu dostal, ale pro úprchlíky to neplatí, ti dostanou vše hned, je to spravedlivé?

3 1
možnosti

To ale není chyba imigrantů! to je chyba našich politiků! :-)

0 1
možnosti
ZH

Co si tak pod těmi sirotky představujete? Když se řekne dítě sirotek, v našem kulturním okruhu člověku vyskočí obrázek ubrečeného děcka kolem 4 let. Výsledek mediálních masáží a romantických filmů... Jenže je tu několik problémů. Z dohledatelných článků tak nějak plyne, že se jedná o děti (vlastně spíš adolescenty) tak ve věku 15+. Podle Petra Pelikána jsou ti sirotci prakticky nesmysl (a u něj předpokládám, že dobře ví, co říká), protože v dané oblasti sirotci prakticky neexistují, protože tam mají silnější a širší rodinná pouta, než my. Tedy téměř vždy lze nalézt nějakého příbuzného, který se o takové dítě bez rodičů ochotně postará. Dále, ve většině případů se jedná o lidi muslimského vyznání.

Co z toho plyne? Ti starší (13+) už velmi dobře vědí, co zde mají dělat a jaká je jejich úloha - jsou-li to muslimové. A vězte, že to není nic, co byste chtěl pro svou rodinu.

Ježíš vyprávěl podobenství, jak Samařan pomohl zmlácenému Židovi (tedy v podstatě nepříteli). Vzal si ho domů, někam daleko od jeho domoviny? Ne - pomohl mu v místě. To je jediný možný způsob, jak těm (pokud jsou to muslimové) "dětem" pomoct.

1 2
možnosti
JJ

Váš postoj sice chápu, nicméně samozřejmě nesouhlasím. Argumenty předkládat nemá smysl, protože vy jim nenasloucháte a naslouchat nechcete. Problémy bagatelizujete a oponenty obviníte s nedostatku lidskosti.

Takže...ano, nezpochybňuji, že vaše cesta je jistě dlážděna dobrými úmysly.Ty konce však vidíme všude kolem...

5 2
možnosti
Foto

Plus bych nedala...stalo se. Nevadí. ...myslím že konce všude kolem nevidíme:)

2 1
možnosti
JK

Nedávno jsem zrovna mluvila s jednou uprchlicí.. Pochází z Žitomiru. Česká vláda těmto uprchlíkům nabídla 3 měsíce ubytování zdarma + stravu.. Peníze prý nedostávali žádné. Po 3 měsících šla pracovat, jako dělnice k pásu. Dnes pracuje v obchodním oddělení jedné firmy, protože znalost angličtiny a ruštiny je docela žádaná. Překvapuje mě, že o pomoci těmto uprchlíkům se vůbec nemluví..

3 0
možnosti
Foto

Cituji z blogu, pod nímž zde diskutujeme, tam je podstata věci dobře vystižena: "Ani si to neuvědomujeme, jak se historie opakuje. I dnes náš národ může podat ruku některým. Okolnosti jsou jiné, ale podobné, Stále teče krev, utíkají, aby zachránili holý život. Dokonce i osamocené děti potřebují naléhavou pomoc. Okolnosti jsou jiné, ale principy lidskosti a solidarity s potřebnými jsou tytéž."

Zdroj: https://firla.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743584

4 0
možnosti
Foto

Pokud je někde válka, tak by muži měli bojovat. Podle svého přesvědčení zaujmout místo na jedné straně "barikád". U zbabělců bych pochopil dezerci z bojiště do prvního útočiště. Pokud však chtějí do zemí, kde se nejlépe žije, tak nejde ani tak o zbabělce, ale o vyžírky využívající situace.

9 0
možnosti
MK

Pan Horner mě obvinil ze spamování. Protože jsem tu uveřejnila pár videí. Pane Hornere, to že videa považujete za spam, znamená také, že pochybujete o tom, že Alexander Fleming vynalezl penicilin a že Albert Einstein obdržel Nobelovu cenu?:-P

1 1
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 18,67
  • Průměrná čtenost 575x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik