Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Já tady panu Firlovi posílám link na prognózu další migrační vlny, o mnoho řádů silnější, než je ta současná a zároveň bych se ho chtěl zeptat, jestli i tuto vlnu, ke které všechny logické předpoklady směřují, hodlá řešit přijímáním a přerozdělováním těchto lidí po Evropě, zda si myslí, že něco takového je vůbec proveditelného a zda vidí nějakou reálnou možnost, že by tento scénář nevedl k velmi rychlému kolapsu společnosti v celé Evropě. Děkuji.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pakiistan-syrie-vysidleni-migrace-migrant-uprchlik-studie-institut-pro-ekonomiku-a-mir.A200910_130615_zahranicni_dtt

3 0
možnosti
VT

... zaslechl jsem ve zprávách, že si oni "běženci" tábor zapálili sami !!! Snad proto, že byli v táboře s podmínkami zcela nespokojeni a chtějí "dál". Tady pomáhat ? Nevím, nevím, ale stará lidová moudrost praví : "...čiň čertu dobře, a peklem se ti odmění..." !!![>-]

22 0
možnosti
Foto

jsem ochoten přispět těm lidem na cestu domů a na něco ke startu do nového života.

Evropa není nafukovací a jejich životní styl je s naším velmi nekompatibilní.

8 0
možnosti
VT

To je zrejme velmi logický prístup,ke kterému se rád pridám.

0 0
možnosti
ES

Milý pane, pomáhat se má bezmocným, tj. (skutečným) dětem a starcům. Ostatním, dospělým, KRÁTKODOBĚ v krajní nouzi, např. v případě přírodní katastrofy. - Tihle fyzicky zdatní příchozí si mohli dávno zbudovat vlastními silami přijatelnou existenci doma. Za mě: ani hrnek vody a nevpouštět další!

27 0
možnosti
LB

Po přečtení článků jako je tento se vždy snažím pochopit, co vede jejich autory k tomu tunelovému vidění, co je vede k tomu, aby si zakázali otázky "Proč", "Jak", "Z jakého důvodu" a další. Nepřipadají mi tak intelektuálně omezení, připadá mi prostě, že se rozhodli si život zjednodušit tím, že si ty otázky klást nebudou a doufat, že nějaký čas potrvá, než je dostihne problém, na který si zakázali myslet. Může též být, že z nějakého důvodu potřebují mít pocit morální nadřazenosti nad ostatními a okřikovat je z nedostatku humanity.

Přímo k věci: Myslet si, že se něco vyřeší rozdělením vyhořelců z jednoho tábora po Evropě, vybudováním nového tábora a případným opakováním daného procesu donekonečna, to není plánem řešení, nýbrž plánem postupného zhoršování situace migrantů i domácích až do černého konce.

31 0
možnosti
SB

Další možnost, proč to ti lidé dělají, je to, že chtějí být středem pozornosti a za každou cenu plout proti proudu.

Většinový názor je X, tak oni musí za každou cenu mít názor Y.

5 0
možnosti
BH

To je tak, když místo budování své vlasti k obrazu svému lidé utíkají k hotovému klidně přes půl světa. Např. v Africe je už nyní spousta vesnic kde jsou pouze starci a ženy s dětma. Zrovna tak nejde řešit přemnožení lidstva trvalou potravinovou pomocí. Potřebným se dostane tak 10% a většina se rozkrade a za utržené se místo mačety pořídí kalach na děsivější vydírání a konvojí i vesnic.

17 0
možnosti
PV

P28a78v79e78l 24V34é68b51r

15. 9. 2020 13:03

No, a zvali jsme je sem? Ono se totiž ukazuje, že ve své domovině zase tak moc ohroženi nebyli, ale zachtělo se jim žít z cizího.

15 0
možnosti
SB

Právě proto, že mě lidské tragédie zajímají, nechci, aby se tady migranti usazovali.

Právě proto, že mě lidské tragédie zajímají, chci předejít té tragédii, která by dnešní obyvatele České republiky a jejich potomky postihla, až by počet migrantů v ČR příliš moc vzrostl.

27 0
možnosti
Foto

A co více, dle agentury DPA se spolková kancléřka Angela Merkelová (CDU) a ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) dohodli, že země přijme 1500 migrantů z řeckých ostrovů.

Tak to si zaslouží veliký respekt. A ač ne zcela ve všem souhlasím s paní kancléřkou Merkelovou, v tomto ji musím dát za pravdu: Německo to zvládá. VEU

1 25
možnosti
JU

J92a47n 46U33l89r58i84c60h

15. 9. 2020 13:05

Dusledky rozhodnuti pani Merkelove o prijimani migrantu ponese nemecko dlouha desetileti. Takze s hodnocenim jak to zvladli a co to prineslo bych preci jen pockal.

21 0
možnosti
JU

J26a76n 13U89l11r73i82c20h

15. 9. 2020 12:55

Myslim ze postoj CR je vuci nelegální migraci konzistentní. Snaha o zmenu politiky na zaklade citoveho vydirani nebude slavit uspech. A to hlavne proto ze soucasna politika EU k prijimani nelegalnich migrantu a jejich transport neziskovkami od africkych brehu, jen prohlubuje soucasny problem. Predstava ze muze evropa resit problemy afriky tim ze prijme jeji obyvatele je vzhledem k rustu populace nesmyslna a dlouhodobe neudrzitelna. Reseni se musi najit v africe. A snížení utrpení lidi pri migraci se da docilit tim ze se od migrace odradi, treba tim ze se do evropy nedostanou. Jiste muzeme afriku podporit, treba otevrenim trhu pro jejich produkty, rozhodne jim ale nepomuzeme tim ze je prestehujeme k nam.

16 0
možnosti
Foto

"Chceš-li někomu pomoci na jeden den, dej mu rybu. Chceš-li mu pomoci na celý zbytek jeho života, nauč ho ryby chytat..."

6 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 15,80
  • Průměrná čtenost 570x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik