Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P53e73t23r 68S66k80á31c17e97l

19. 1. 2019 22:46

Asi by jste měl ještě napsat blog o dalším konání, po potvrzení posvátného slibu. Totiž o rozvodu manželství. Z praxe víme, že mužové, kteří poruší nejposvátnější smlouvu, tedy manželskou, nejsou schopni ani uřídit svěřenou jim instituci. Například: Pánové Topolánek, Paroubek, Nečas a Sobotka neuřídili ani svoje rodiny, rozpadly se jim. Takže ani neuřídili stát, museli, kromě pana Sobotky, odejít. Zkrachovali, selhali a byli propuštěni. Potom že není spravedlnost...R^

0 0
možnosti
Foto

Milý pane Šímo, jen tak pro upřesnění, všechny obřady se u nás konají zdarma. Považujeme je, jako službu lidem, nejen naším členům. Žádají si je dobrovolně, tzn.: že zřejmě nejsou manipulováni...Jinak díky za Váš názor.

0 0
možnosti

Jakožto cynik si myslím, že záležitosti jako svatby, pohřby, křtiny aj. měly primárně sloužit k tomu, aby měla církev ovečky pod naprostou kontrolou a vydolovala z nich ještě peníze - všechny obřady byly zpoplatněné.

A opět, již poněkolikáté uvádím, že se domnívám, že Bůh či bohové, náboženství a všechno okolo jsou pouze lidským konstruktem.

2 0
možnosti

P51e63t12r 17S35k33á10c28e36l

19. 1. 2019 22:41

Pokud na svoje tvrzení máte hodnověrné důkazy, je to na Nobelovu cenu. Porazil by jste totiž i tento názor:

„Mé náboženství sestává z pokorného obdivu neomezeného vyššího ducha, který se odhaluje jako drobné detaily, které jsme schopni postřehnout svou chatrnou a vetchou myslí.“ » Albert Einstein.

No a pokud tohle nestačí, přidávám:

Isac Newton (1643-1727) matematik, fyzik, astronom, zakladatel klasické teoretické fyziky, objevitel zákona zemské přitažlivosti: „Nádherný pořádek a soulad vesmíru mohl vzniknout jen podle plánu vševědoucí a všemohoucí Bytosti. Toto je můj poslední a nejvyšší poznatek.“ „Naučil jsem se dvěma věcem: především, že jsem veliký hříšník a za druhé, že Ježíš je ještě větší Spasitel.“ „Jsem přesvědčen, že Bible je Slovem Božím, napsaným skrze ty, které On inspiroval. Studuji ji každý den.“ „Žádné jiné učení není tak potvrzeno jak učení Bible.“

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik